LCP fixed background image
 bild

Trygghet till ett förmånligt pris.

Fortsätt lita på din äldre bil med Volvo Originalservice Classic. Minska risken för oförutsedda bilutgifter med Volvo Originalservice Classic som är speciellt utformad för Volvobilar som är sex år eller äldre. Den omfattar hela 20 kontrollpunkter och som extra trygghet ingår vägassistans, uppdatering av mjukvaran samt så lämnar vi alltid garanti på din service. Dessutom kan du delbetala din service helt räntefritt i tolv månader med CarPay.

Volvo Originalservice Classic endast 2 795:-*

*Intervalltillägg kan tillkomma. Läs mer via länken nedan. Priset gäller modellår 2017 eller tidigare. Dock inte Volvo XC90 2015–2017 eller S90/V90 2016–2017. Volvo Assistans ingår med ett år i taget fram till att bilen fyller tio år.

Vanliga frågor och svar

Boka din service

Loading service booking...

Fördel när du ska sälja bilen

Redan vid köpet av en ny eller begagnad Volvo kan du försäkra dig om att din bil kommer att vara eftertraktad den dagen det är dags att sälja. Tryggheten att köpa en begagnad Volvo där allt fungerar som det ska är de flesta bilköpare beredda att betala extra för.

Vi köper din bil

Personlig Servicetekniker

När du lämnar din bil hos oss är det din Personliga Servicetekniker som tar emot dig. Han eller hon har specialutbildning enligt certifierade Volvo, Renault eller Dacia originalmetoder och utför alltid service och reparationer med säkra, pålitliga Originaldelar. Din Personliga Servicetekniker tar emot din bokning, utför arbetet, ansvarar för mottagning och leverans samt svarar på frågor kring den service eller de reparationer som utförts. På så sätt får du bättre insyn och förståelse i arbetet med din bil.

Upp till 12 månader räntefri delbetalning

Flera fördelar när du betalar med CarPay.

Läs mer

Alltid i Volvo Originalservice Classic:

Volvo originaldelar

Volvo originaldelar används alltid vid service och är utvecklade för att passa just din bil. Det ger dig samma höga säkerhet och komfort som du är van vid.

Servicegaranti

Du kan vara säker på att vi följer serviceprotokollet och att vårt arbete är fackmannamässigt utfört. Just därför får du alltid ett års garanti på din service.

Vägassistans

Som en extra trygghet ingår Volvo Assistans i ett år fram till dess att bilen är tio år. Det innebär att vi hjälper dig om du skulle få problem på vägen.

Personlig Servicetekniker

Din Personliga Servicetekniker är expert på din bil och vet vad den behöver. Det minskar risken för missförstånd och gör serviceinlämningen smidigare.

Uppdatering av mjukvaran

I samband med service uppdaterar vi bilen med den senaste mjukvaran. Det bidrar till din körupplevelse och säkerställer högsta möjliga driftsäkerhet.

Förläng bilens livslängd

Att ha servat bilen regelbundet enligt servicebokens intervall och hos en auktoriserad serviceverkstad är också en stor fördel när du ska sälja bilen. En välskött, servad och underhållen bil är lättare att sälja än en bil som inte servats som den ska. En servad bil är en trygghet både för köpare och säljare.

Vad ingår i servicen?

Uppdatering av mjukvaran:

 • endast hos Volvo-auktoriserad verkstad. (Går ej att utföra på 40, 70, C30, C30 II, S40 och V50).

 

Kontroll av: 

 • yttre belysning och signal
 • kylsystem och köldbeständighet
 • batteriladdningsstatus
 • växellåda/slutväxel, täthet och nivå/läckage
 • AWD bakväxel, vinkelväxel och täthet
 • motor, utvändig täthet och renhet
 • drivaxlar, gummibälgar
 • broms, bränsleledning, bränslefilter och skador/läckage

 

Kontroll av slitage på: 

 • däck, mönsterdjup
 • bromsbelägg
 • styrning, framvagn
 • drivknutar (kardanaxel, stödlager AWD)
 • bakvagnsupphängning

 

Byte av: 

 • motorolja och filter

 

Kontroll och justering av: 

 • strålkastare och dimljus
 • parkeringsbroms
 • däck exklusive reservhjul; ringtryck
 • torkare och spolare; nivå
 • motorrum; olje- och vätskenivåer
 • servicepåminnelse; nollställning
 • batteri; nivå, fastsättning, rengöring
 • draganordning (delbar), smörjning (S60, V70N-04, S80)

 

 

Vanliga frågor

Vad innebär intervalltillägg?

Intervalltillägg är en typ av service som tillkommer efter ett visst miltal. Beroende på milantal så kan vi till exempel byta luftfilter, bränslefilter, tändstift, kamrem eller drivremmar.

Vad är det för skillnad mellan Volvo Originalservice och Volvo Originalservice Classic?

För att din bil ska få en så bra service som möjligt erbjuder vi två servicealternativ. Volvo Originalservice för alla bilar och Volvo Originalservice Classic för bilar äldre än sex år. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer din personliga servicetekniker att gå igenom din bil och kontrollera alla viktiga punkter. Skillnaden är serviceprotokollet som är anpassat efter den bil du har och det servicealternativ du väljer.

Vad är Volvo Originalservice?

En Volvo Originalservice ger dig ett friktionsfritt bilägande mellan serviceintervallerna. Din personliga servicetekniker går igenom din bil och kontrollerar alla viktiga punkter. I priset ingår också servicegaranti, uppdatering av mjukvaran, fri förlängning av Volvo Assistans samt en stämpel i serviceboken.

Vad är Volvo Originalservice Classic?

Volvo Originalservice Classic är ett nytt servicealternativ för bilar äldre än sex år. Förutom att byta olja och filter går din personliga servicetekniker igenom din bil och kontrollerar alla viktiga punkter. I priset ingår också servicegaranti, uppdatering av mjukvaran, fri förlängning av Volvo Assistans samt en stämpel i serviceboken. Det ger dig samma trygghet som du är van vid, till ett förmånligt pris.

För vilka årsmodeller gäller Volvo Originalservice Classic?

Volvo Originalservice Classic gäller för alla Volvobilar som är äldre än sex år.