Nya Renault Megane E-Tech Electric bild
Nya Renault Megane E-Tech Electric

Nya Megane E-Tech Electric

Nya Megane E-Tech Electric är Renaults senaste tillskott i helelektriskt utförande och är en av sju nominerade till Car of the Year 2022. Det är en modern elbil som klarar 0-100 kilometer i timmen på 7,4 sekunder med en maxfart på 160 kilometer i timmen och en räckvidd på upp till 47 mil per laddning. En bil som andas livfullhet och spontanitet.

Det finns en hel del skillnader mellan nya Megane E-Tech Electric och den klassiska föregångaren. En av dem är storleken, där den helelektriska är lite kortare än den klassiska, samt det aningen större bagageutrymme på 440 liter. Men framförallt är det den revolutionerande CMF-EV-plattformen som sticker ut. Med ett tunt batteri på 60 KWh och en kompakt elmotor på 160 kWh klarar nya Megane E-Tech Electric det mesta. Bilen är också smidigare och mer rymlig än tidigare, tack vare den optimerade viktfördelningen som ger bilen en lägre tyngdpunkt.

Teknik och design

Där nya Megane E-Tech Electric verkligen sticker ut är bakom ratten med utsikt över en elegant 24-tums skärm som innehåller en förardisplay och multimediasystemet. Det supersnabba multimediasystemet har Qualcomm Snapdragon -processor 4K, utvecklat av Google och baserat på Andriod Automotive OS, som innehåller Google Maps, Google Play Apps, Google Assistant och en elektrisk ruttplanerare – allt röststyrt.

Modellen har en exklusiv design och den är dessutom väldigt tyst. I låga hastigheter gör den s k cocoon-tekniken – ett ljudabsorberande skum i botten – att vägbuller reduceras betydligt. Och det gör det möjligt att njuta av musiken från den stora Harmann Kardon-anläggningen, en nyhet i Renault.

Pris

Megane E-TECH 100% Electric kommer i två olika utföranden när det gäller batteristorlekar. Versionen med 40 kWh batteriet har en räckvidd på 30 mil, (WLTP) 130 hk och ett vridmoment på 250 Nm. 60 kWh batteriet har en räckvidd på 45 mil på en enda laddning (WLTP) och ger 220 hk med ett vridmoment på 300 Nm.

Pris från 403.900:-. Priset börjar på 403.900:- för versionen med det mindre 40 kWh-batteriet och 130 hk e-motorn. För det större batteriet med 60 kWh och 220 hk börjar priset på 453.900:-.

Megane E-Tech Electric lanseras våren 2022 i Sverige.

 

Motor

220hk eller 160 kW
0–100 km/h på 7,4 s
upp till 470km räckvidd (WLTP)

Läs mer

Unik design

Det SUV-liknande frampartiet och den kompakta sedan-karossen ger ett unikt utseende. Full LED-strålkastarna, bandet med 3D-effekt baktill, 20-tumsfälgarna, de guldkromade detaljerna och det svarta starburst-taket ger bilen en design du aldrig har sett tidigare.

Läs mer

Behöver du installera en laddstation?

Vi hjälper dig med det också!

Läs mer

Är du intresserad? Fyll i intresseanmälan nedan och vi kontaktar dig.

Säljstart i februari. Bilen förväntas landa i vår bilhall i maj 2022 och leverans av bil sker från juni 2022 och framåt. Fyll i intresseanmälan nedan om du vill att vi kontaktar dig för mer information.

  • Genom att skicka in denna förfrågan godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din intresseanmälan. Läs mer i vår integritetspolicy.