Däckskifte bild
Däckskifte

Dags för ett snabbt och smidigt däckskifte?

Vid betalning med Carpay kostar däckskiftet 475:- (ord. pris 525:-) och 895:-/säsong att ha däcken på vårt däckhotell då bland annat skiftet ingår i priset. (Ord. pris 995:-).

Välj ”betala på plats” och slutför bokning om du har annat pris avtalat/osäker på betalsätt.

Datum- & tider för självbokning av däckskifte är över för säsongen. 

Vi hjälper dig såklart med skifte om du behöver och då kontaktar du vänligen
vår växel på telefon 020-10 57 00 eller din servicetekniker.

Välkommen!

Vad ingår i däckbytet?

    • Vi kontrollerar slitage på bromsbelägg, bromsslangar och bromsvätskan.
    • Vi kontrollerar dina däck och söker efter eventuella skador, dubbelkollar slitage, mönsterdjup, ringtryck.
    • Kontrollerar styrning fram och drivknutar/drivaxlar
    • Kontrollerar stötdämpare.

 

Håll koll på dina däck

Mönsterdjup

Nya vinterdäck har ett mönsterdjup på 9–10 mm och sommardäck 7–8 mm. Enligt lagen krävs minst 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck, och detta mått bör mätas på det sämsta stället. Vidare är det viktigt att notera att risken för vattenplaning dramatiskt ökar när mönstret på sommardäcken blir grundare än 3 mm, vilket även påverkar bromsförmågan på våta vägbanor. Dessutom är det värt att notera att vinterdäck med mindre än 5 mm mönsterdjup inte betraktas som fullgoda vinterdäck.

Däcktryck

Kontrollera regelbundet och noggrant däcktrycket för att säkerställa korrekt funktion. I bilens instruktionsbok eller tanklucka finns information om det rekommenderade däcktrycket. Se till att mäta trycket när däcken är kalla, eftersom temperaturskillnader kan påverka det med 0,1 bar per 10 graders förändring i omgivningstemperatur. Att köra med för lågt tryck ökar inte bara olycksrisken och slitaget på däcken, utan påverkar även bränsleförbrukningen. Det är därför av stor vikt att hålla däcken korrekt uppumpade.

Märkning av däck

2013 införde EU krav på märkning av däck. Det innebär att det blir lättare för dig som kund att bedöma däckets egenskaper och kvalitet. Vill du veta mer klicka här.

Behöver du nya däck?

Oavsett årstid, väglag eller bilmodell så har vi på Liljas alltid helt rätt däck för dig. Vi erbjuder alltid ett brett utbud av premiumdäck och vinterhjul - nya som begagnade.

Läs mer

Checka in dina däck på hotell

Dina hjul får utstå en hel del under en säsong. Dessutom tar däck upp mycket plats. Gör dig själv och dina hjul en tjänst – checka in dem på vårt däckhotell. Med Carpay/Liljas Volvokort kostar det 895:-/säsong (ord. pris 995:-) och då ingår bland annat skiftet i priset.

Läs mer

Kontakta oss på Liljas nära dig

Kalmar Hansa City

Trångsundsvägen 20

Växjö

Ljungadalsgatan 1

Nybro

Jutarnas väg 5

Tingsryd

Södra Storgatan 113