bild

Glasreparation

Många bilförare väntar allt för länge med sin glasreparation. Men arbetet går snabbt att göra och väntar du med att reparera en skada kan det leda till att ditt bilglas spricker. De flesta skadorna på vindrutor börjar med ett enkelt stenskott som sedan gör att vindrutan börjar spricka. Är bilen halv- eller helförsäkrad så täcker försäkringen detta mot gällande självrisk. Att laga ett stenskott tar cirka en timma och du får gärna vänta i verkstaden.

Boka här

Lagning av stenskott

Av säkerhetsskäl går det inte laga stenskott som sitter i synfältet och inte heller om skadan är större än 15 mm. Att byta vindrutan kostar betydligt mer, oftast mellan 1 000 och 3 000 kronor. Därför försöker vi i första hand att laga den skadade vindrutan istället för att byta den. Det innebär att du sparar både tid, pengar och att vi tillsammans värnar om miljön.

Våra anläggningar

Har du några frågor kring stenskott, glasreparationer eller bilglas? Vi svarar gärna på dina frågor och du är även välkommen att besöka våra anläggningar. Du finner våra verkstäder som utför glasreparationer av bilglas i Kalmar, Växjö, Nybro och Tingsryd.

Vi utför glasreparation av bilglas

På våra verkstäder gör vi glasreparationer som innebär allt från små stenskott till byten av hela bilglas. Välkommen att boka din tid för en glasreparation hos oss! På Liljas Bil arbetar vi ständigt för att göra kundens bilägande enkelt.

När behöver du byta vindruta?

Våra tekniker gör en bedömning om det är möjligt att laga skadan eller om bilglaset måste bytas beroende på skadans placering, storlek, utseende och sprickbildning.

Sitter skadan i det röda fältet måste vi byta rutan. Om du fått ett stenskott som är upp till 25 mm i den gröna fältet eller upp till 15 mm i det gula fältet är det tillåtet att laga stenskottet.

Bilden gäller endast Volvobilar. Zonerna ser olika ut på andra bilmärken.

Läs mer

Stenskott? Vi hjälper dig!

Behöver du istället laga ett stenskott kostar det endast 100:- för dig med Volvia eller Renault försäkring.

Läs mer

Vindrutan – en viktig del av bilen

I nyare Volvobilar sitter dessutom viktiga säkerhetsfunktioner i vindrutan, till exempel trötthetsvarnare, aktiv körfältshjälp och autobroms (City Safety). Med andra ord har du inte vilken vindruta som helst. För att bilens säkerhetssystem ska fungera rekommenderar vi att du låter oss som auktoriserad Volvoverkstad byta vindrutan. Hos Liljas används bara originaldelar och kalibrering av säkerhetssystemen ingår.

Vi hjälper dig även med torkarblad

Torkarbladen är viktiga för en säkrare körning, och genom att byta till nya och fräscha torkarblad säkerställer du att du har bra sikt även vid dåligt väder. Ett bra riktmärke är att se över torkarbladen när du byter däck, det vill säga två gånger per år.

Läs mer om tillbehör

Glasbesiktning i mobilen

Om du har försäkring hos Volvia kan du göra nästa skadebesiktning i deras app. Ta bilder på stenskottet, anmäl skadan och låt din auktoriserade Volvoverkstad göra en bedömning på distans. Ladda ner appen för att komma igång.

Ladda ner appen

Kontakta oss på Liljas nära dig

Kalmar Hansa City

Trångsundsvägen 20

Växjö

Ljungadalsgatan 1

Nybro

Jutarnas väg 5

Tingsryd

Södra Storgatan 113