LCP fixed background image
 bild

Glasreparationer av bilglas

Många bilförare väntar allt för länge med att reparera bilglas. Glasreperationer går snabbt att göra och väntar du med att reparera en skada kan det leda till att ditt bilglas spricker. De flesta skadorna på vindrutor börjar med ett enkelt stenskott som sedan gör att vindrutan börjar spricka. Är bilen halv- eller helförsäkrad så täcker försäkringen detta mot gällande självrisk. Att laga ett stenskott tar cirka en timma och du kan vänta i verkstaden under arbetets gång.

Boka här

Lagning av stenskott och andra skador på vindrutan

Av säkerhetsskäl går det inte laga stenskott som sitter i synfältet och inte heller om skadan är större än 15 mm. Att byta vindrutan kostar betydligt mer, oftast mellan 1 000 och 3 000 kronor. På Liljas försöker vi i första hand att laga den skadade vindrutan istället för att byta den. Det innebär att du sparar både tid, pengar och att vi tillsammans värnar om miljön.

Våra anläggningar

Har du några frågor kring stenskott, glasreparationer eller bilglas? Vi svarar gärna på dina frågor och du är även välkommen att besöka våra anläggningar. Du finner våra verkstäder som utför glasreparationer av bilglas i Kalmar, Växjö, Nybro och Tingsryd.

Vi utför glasreparationer av bilglas

På våra verkstäder gör vi glasreparationer som innebär allt från små stenskott till byten av hela bilglas. Välkommen att boka din tid för en glasreparation hos oss! På Liljas Bil arbetar vi ständigt för att göra kundens bilägande enkelt.

När behöver du byta vindruta?

Om du fått ett stenskott i den gröna zonen kan rutan lagas. Sitter skadan i de röda fälten måste rutan bytas. Har du fått stenskott i det gula fältet gör verkstaden en bedömning från fall till fall vilket som är den säkraste lösningen.

Läs mer

Stenskott? Vi hjälper dig!

Behöver du istället laga ett stenskott kostar det endast 100:- för dig med Volvia eller Renault försäkring.

Läs mer

Vindrutan – en viktig del av bilen

I nyare Volvobilar sitter dessutom viktiga säkerhetsfunktioner i vindrutan, till exempel trötthetsvarnare, aktiv körfältshjälp och autobroms (City Safety). Med andra ord har du inte vilken vindruta som helst. För att bilens säkerhetssystem ska fungera rekommenderar vi att du låter oss som auktoriserad Volvoverkstad byta vindrutan. Hos Liljas används bara originaldelar och kalibrering av säkerhetssystemen ingår.

Vi hjälper dig även med torkarblad

Torkarbladen är viktiga för en säkrare körning, och genom att byta till nya och fräscha torkarblad säkerställer du att du har bra sikt även vid dåligt väder. Ett bra riktmärke är att se över torkarbladen när du byter däck, det vill säga två gånger per år.

Läs mer om tillbehör

Glasbesiktning i mobilen

Med försäkring hos Volvia kan du göra nästa skadebesiktning i deras app. Ta bilder på stenskottet, anmäl skadan och låt din auktoriserade Volvoverkstad göra en bedömning på distans. Ladda ner appen för att komma igång.

Ladda ner appen

Kontakta oss på Liljas nära dig

Kalmar Hansa City

Trångsundsvägen 20

Växjö

Ljungadalsgatan 1

Nybro

Jutarnas väg 5

Tingsryd

Södra Storgatan 113