bild

När det är dags att byta bil är valen många, men vi hjälper dig.

Att välja bil är ett stort och viktigt val. Genom att ställa några enkla frågor till dig själv kommer du komma närmare svaret om vilken bil som passar dig bäst. Nedan är några exempel på viktiga frågor att fundera på vid köp av ny eller begagnad bil. Som din bilhandlare med en lång erfarenhet inom bilar så hjälper vi dig att hitta en bil som passar just dig. Boka en fysisk eller digital rådgivning och vi svarar på dina frågor.

Boka här

Vad ska du använda bilen till?

Börja med att utgå ifrån dina dagliga behov och vad du vill använda bilen till. Funktionalitet är viktigast och tänk långsiktigt då dina behov kan komma att förändras. Hur många ska normalt sett åka i bilen, vilken typ av körning ska göras och hur långt samt hur ofta ska du köra? Har du långt till jobbet är en bränslesnål bil billigare i det långa loppet, har du barn eller husdjur kan det vara nödvändigt med större utrymmen med plats för barnvagn, barnstolar samt annan utrustning, och så vidare.

Ny eller begagnad?

Det är lätt att tänka ”fabriksny” när det ska köpas en ny bil. Garantierna är bra, utgifterna de första åren blir små och – en ny bil är ändå en ny bil! Bilar som bara har några år på nacken har sina fördelar också – de känns fortfarande nya och den värsta värdeminskningen har passerat.

Kontant, avbetala eller ­privatleasa?

Vill du äga bilen själv? Vill du avbetala har vi bra lösningar med försäkring, service, däckhotell och liknande tjänster. Privatleasing är ett populärt alternativ till köp. Du får en ny bil utan att behöva lägga upp handpenning och du vet vad bilen kostar dig varje månad.

Miljö

För den som vill köra miljövänligt står valet mellan en bränslesnål bensinbil, en hybrid eller en ren elbil. Hur du väljer beror till stor del på hur dina körvanor ser ut. Kör du ofta långa sträckor är förmodligen en hybrid eller en bensindriven bil bäst. För korta sträckor passar elbilen bra. Elbilen har däremot lägst bränslekostnader. Den 1 juli 2018 infördes också ett bonus-malussystem, som kan vara bra att ha med i beräkningen för dig som köper en helt ny bil. Systemet är en typ av grön skatteväxling, där bilar med låga utsläpp belönas medan de med högre utsläpp bestraffas.

Byta bil?

Bort med din gamla och in med din nya. Vi på Liljas byter in din gamla bil till ett rättvist pris när du köper en ny hos oss. Prata med din säljare och han eller hon berättar mer om hur vi går tillväga när vi tar in och värderar din bil. Vi är intresserade av alla bilmärken – både person- och transportbilar.

Tänk på tillvalen

En och samma bilmodell kan komma med eller utan tillval. Extravalen kan vara viktiga. Det kan handla om allt från säkerhet till underhållning. Exempel på olika tillval kan vara dragkrok, backkamera, bättre strålkastare, gps, bluetooth, ljudsystem och taklucka. Om du söker specifika tillval på andrahandsmarknaden kan det ibland vara svårt att hitta rätt på just den modell du är ute efter.

Leveranstid

Leveranstiden skiljer sig åt beroende på modell och bilmärke. Leveranstiden på en helt ny bil kan skilja sig beroende på om du exempelvis väljer att köpa en helelektrisk bil eller en bensin- eller dieselbil. Stäm av med en av våra säljare för att få en beräknad leveranstid på den bil du är intresserad av.

Finansiering

Väljer du att köpa en bil hjälper vi dig gärna att göra en ordentlig kostnadskalkyl för bilköpet. Inköpspris, driftskostnad, år av användning men också skatt och försäkring. Det kan skilja sig åt beroende på bil du köper. I samband med köp bör du även skaffa vår digitala plånbok CarPay. Den digitala plånboken blir tillsammans med CarPaykortet tjänsten som ger dig full översikt över din bilekonomi. Samla alla dina bilkostnader digitalt och få bonus på varje köp.

Vårda bilen

Sist av allt! När köpet är gjort gäller det att du tar hand om din investering! När du låter din personliga tekniker serva bilen varje år, tvättar den kontinuerligt och fixar yttre skador när de uppstår ökar andrahandsvärdet och den blir betydligt enklare att sälja vidare. Kika gärna in våra serviceabonnemang. Tryggheten att köpa exempelvis en begagnad bil där allt fungerar som det ska är de flesta bilköpare beredda att betala extra för. Genom Liljas serviceabonnemang får du tillgång till originalservice till en fast månadskostnad.

 

Vi finns nära till hands. Kontakta oss och boka rådgivning.

Att välja rätt bil är ett stort beslut, vi svarar mer än gärna på dina frågor och hjälper dig att hitta en bil som passar just dig.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Genom att skicka in denna intresseanmälning godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din förfrågan. Läs mer i vår integritetspolicy.

Fråga oss

Vi svarar på dina frågor om bilköp, byte av bil och andra bilägartjänster.

Kalmar Växjö Tingsryd Nybro