Tjänstebil bild
Tjänstebil

Funderar du på vilken bil du vill köra i tjänsten?

Låt oss hjälpa dig att hitta vilken bil och lösning som passar dig bäst.

Förmånsbil

Förmånen att använda tjänstebilen privat beskattas enligt en schablon, där förmånsvärdet motsvarar den besparing du gör jämfört med att äga bilen själv. Om företaget även betalar drivmedlet räknas kostnaden för den också som förmånsvärde och läggs till bilens. Förmånsvärdet för bilen ligger till grund för den skatt du som förare ska betala för att använda bilen privat.

Tjänstebil/företagsbil

En tjänstebil ägs av företaget och används i verksamheten. Företaget betalar alla bilkostnader, men får göra avdrag för att minska skatterna och hålla nere kostnaderna för företaget. Du får använda tjänstebilen delvis för privat bruk, men som regel högst tio tillfällen per år, vilket i sin tur kan vara svårt att hålla reda på. När du använder en tjänstebil privat blir du förmånsbeskattad på samma sätt som en förmånsbil. Företagsbil kallas det när företaget tillhandahåller en bil för tjänstekörning. Alltså samma sak som tjänstebil.

Personalbil

Personalbil är när företaget betalar alla kostnader och sänker den anställdas lön med det belopp som krävs för att täcka bilkostnaderna. Det här löneavdraget kan göras som antingen brutto- eller nettoavdrag. Den anställde bekostar bland annat däck, vägavgifter vid privat körning och bränsle. Kostnader för service, skatt och försäkring betalas med bruttolöneavdrag, det vill säga före skatt, och därigenom blir det betydligt billigare att ha bil. Personalbil är kostnadsneutralt för företaget genom gynnsamma momseffekter och regler för sociala avgifter.

Leasingbil

Leasing är även det en aktuell lösning för företag och kan beskrivas som en paketlösning. I din månadskostnad ingår finansiering, försäkring och serviceavtal. Dessutom samlas alla bilkostnader på en och samma faktura. Volvo Business Lease är ett exempel på paketlösning.

Prisförslag Volvo Business Lease

Volvo C40 Recharge Plus Edition

Prisexempel inkl. moms:
571 500 kr
Volvo Business Lease
8 510 kr/mån*
Förmånsvärde
2 495 kr/mån
Räckvidd på el
500 km**
Läs mer om bilen här!

XC60 T6 Core Edition

Prisexempel inkl. moms:
572 310 kr
Volvo Business Lease
6 611kr/mån*
Förmånsvärde
3 300kr/mån*
Läs mer om bilen här!

*Volvo Business Lease för 1–20 bilar: leasing via Ziklo Bank 36 mån och 6 000 mil och Volvo Serviceavtal. Kostnad för Volvia Företagsförsäkring tillkommer. Förmånsvärde netto vid 50 % marginalskatt. Priserna avser avtal med Företagarna eller liknande avtal. Gäller vid halv moms.
**Volvo C40 Recharge twin motor. WLTP: Förbr. 20,8 kWh/100 km (prel). Räckvidd bl. körn: 441 km. Inga CO2-utsläpp under körning. Miljöklass Euro 6D. Bilen på bilden är extrautrustad. När du köper en ny helelektrisk Volvo av oss ingår garanti, Volvo Originalservice och Volvo Assistans i tre år. Laddtid beror på laddstationens kapacitet. Google, Google Play och Google Maps är varumärken som tillhör Google LLC.

Vill du prata tjänstebil med oss? Fyll i intresseanmälan nedan:

  • Genom att skicka in denna förfrågan godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din intresseanmälan. Läs mer i vår integritetspolicy.

Renault tjänstebil

Med en tjänstebil från Renault är du redo för en bra dag på jobbet. Du kör med hög komfort och låga driftkostnader.

Mer om Renaults bilar

CarPay Business

CarPay Business är det flexibla valet för företaget. Samla utlägg och körjournaler i en och samma betaltjänst och välj mellan de kort som passar ditt företag bäst.

Mer om CarPay

Liljas – vi gör ditt bilanvändande enkelt

Har du några frågor kring finansiering av en leasingbil? Kontakta oss så svarar vi gärna på dina frågor om våra leasingavtal. Vi hjälper dig att hitta rätt leasingbil eller företagsbil som är noggrant utformad utifrån dina önskemål.

Kalmar Växjö Nybro Tingsryd