Däck till alla bilmärken bild
Däck till alla bilmärken

Du tog dig tid att välja din bil. Att ta dig tid att välja dina däck är minst lika viktigt. Hos oss hittar du personal som är däckexperter och i vår verkstad och butik kan du enkelt byta eller köpa däck. Kunskapen om varje unik modell gör att vi kan ge dig de bästa råden vid ditt däckval, oavsett om du kör Volvo, SEAT eller BMW.

 

Boka däckrådgivning

Dags för ett snabbt och smidigt däckskifte?

Hos oss hittar du personal som är däckexperter. I vår verkstad och butik kan du enkelt byta eller köpa däck. Med Carpay kostar däckbytet 475:-.

Boka däckskifte

Hitta rätt däck till din Volvo

Leta efter däck med ditt registreringsnummer

Be oss om råd

Du kan prata med våra däckexperter på alla våra orter, de hjälper dig att hitta rätt däck till din bil.

Boka fälgrenovering

Kantstötta, skrapade och repade fälgar är något som varje bilägare råkar ut för då och då. Att köpa nytt är såklart ett alternativ – men den som vill spara några kronor vänder sig till våra fälgtekniker.

Mer om fälgrenovering

Delbetala räntefritt med CarPay

När du betalar hos din Volvo- och Renaulthandlare, oavsett om det är service eller reparation, har du möjlighet att dela upp betalningen på 4 eller 12 månader räntefritt utan avgifter. Du får även bonus på alla dina köp och om du redan har en bonuscheck kan du enkelt lösa in den vid till exempel däckbyte.

Läs mer

Att tänka på när du köper däck

 

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig


  • Genom att skicka in denna förfrågan godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din intresseanmälan. Läs mer i vår integritetspolicy.

Vanliga frågor och svar

När bör jag byta mina däck till nya?

För eller senare måste du byta dina däck. När det inträffar beror på olika faktorer såsom dina körvanor, var du bor och hur noga du underhåller dina däck. Du bör inspektera dina däck regelbundet – åtminstone en gång i månaden. Du behöver byta dina däck om:
- Om däcket har nötts ner ojämnt eller till den rekommenderade nivån för mönsterdjup.
- Det finns en utbuktning eller blåsa på sidoväggen.
- Ett däck har punktering.
- Ett däck har omfattande skada.
- Du har sidoväggs- eller slitbanepunkteringar som är för stora och som inte går att reparera.

Vad händer med mina gamla däck?

Det är viktigt att vi tar hand om de däck som rullat färdigt på våra vägar och återanvänder materialet på olika sätt, därför lämnar vi däcken till Ragn-Sells för däckåtervinning.

Ett av de viktigaste materialen att återvinna är gummigranulat. Däckklipp är en annan stor och viktig del i återvinningen av uttjänta däck. Däckklipp används bland annat för energiutvinning och vid anläggningsarbete.

Hur mycket ska mönsterdjupet vara?

Nya vinterdäck har ett mönsterdjup på 9–10 mm och sommardäck 7–8 mm. Lagen kräver minst 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck. Det är också bra att veta att risken för vattenplaning ökar dramatiskt när mönstret på sommardäcken blir grundare än 3 mm. Detsamma gäller bromsförmågan på våt vägbana. Vinterdäck bör inte ha mindre än 5 mm mönsterdjup för att anses som säkra.

Vad betyder märkena på däcket?

Dessa bokstäver och siffror betyder olika. Däckbredd eller sektionsbredd, profilförhållande, konstruktion, hjuldiameter och så vidare Kontakta oss gärna och vi hjälper dig att hitta bildäck som passar dig.

På alla däck finns en DOT-kod som har 4 siffror. Koden finns som en märkning på däcksida. De två första siffrorna visar däckets tillverkningsvecka och de två sista tillverkningsåret.

När är det dags för sommardäck/vinterdäck?

I Sverige har vi lag på när du ska byta till vinterdäck, oavsett om de är dubbade eller inte. Under perioden 1 december till 31 mars ska du ha skiftat till vinterdäck vid vinterväglag. Du får använda dubbdäck redan fr.o.m. den 1 oktober och till den 15 april. Observera att det av miljöskäl kan finnas lokala förbud mot dubbdäck. Det är heller inte tillåtet att köra med en kombination av dubbade och dubbfria vinterdäck.

Vad är Allrounddäck?

Allrounddäck har ett mönster som fungerar mindre bra mot vattenplaning. De har också längre bromssträcka på både vått och torrt underlag jämfört med sommardäck. Däcken är av ett mjukare gummi vilket gör att de slits mycket fortare under sommaren. Vi rekommenderar att du har en uppsättning sommar- och vinterdäck för bästa säkerhet.

Spara bränsle och miljö

Att välja rätt bildäck kan göra mycket för miljön. Genom att välja däck med en bra energimärkning kan du bidra till en bättre miljö. Energieffektiva däck leder till lägre bränsleförbrukning som ger mindre koldioxidutsläpp.

Checka in på hotell

Dina hjul får utstå en hel del under en säsong. Dessutom tar de upp mycket plats. Gör dig själv och dina hjul en tjänst – checka in dem på vårt däckhotell. Med Carpay kostar det 895:-/säsong och då ingår bland annat skiftet i priset.

Läs mer om vårt däckhotell här

Kontakta oss på Liljas nära dig

Vi hjälper dig hitta rätt däck till din bil.

Kalmar Hansa City

Trångsundsvägen 20

Växjö

Ljungadalsgatan 1

Nybro

Jutarnas väg 5

Tingsryd

Södra Storgatan 113