Rätt däck till alla bilmärken bild
Rätt däck till alla bilmärken

Hos oss hittar du personal som är experter på däck och i vår verkstad och butik kan du enkelt byta eller köpa däck. Kunskapen om varje unik modell gör att vi kan ge dig de bästa råden vid ditt val av däck. Vi erbjuder originalfälgar tillsammans med rätt däck från våra utvalda däckleverantörer. I våra butiker hittar du också aktuella och bra däcktillbehör.

Prisexempel: Nokian Nordman 205/60-16 1.295:-/st monterat och klart vid betalning med Carpay/Volvokort och avser däck utan fälg.

Läs vår däckfolder med fler fina däckpriser

Sök rätt däck till din Volvo

Låt inte vintern överraska dig på vägen. Redan vid temperaturer under fem grader får dina sommardäck minskat grepp och försämrade vägegenskaper. Vi som har byggt din bil vet vilka vinterdäck som passar din Volvo och dina körförhållanden.

Läs mer

Boka tid för hjulskifte

Söker du en däckverkstad som kan utföra ett snabbt och smidigt däckbyte? Boka tid här. 425:- vid betalning med Carpay/Liljas Volvokort.

Boka tid för hjulskifte

Betala på 4 månader räntefritt med Carpay

Betala allt kring dina däck med appen CarPay och Volvo-/Renaultkort så blir det förmånligt för bilekonomin. Verkstadsjobb kan du betala direkt i CarPay. Du får bonus på alla dina köp och om du redan har en bonuscheck kan du enkelt lösa in den vid till exempel däckbyte.

Checka in dina däck på hotell

Dina hjul får utstå en hel del under en säsong. Dessutom tar däck upp mycket plats. Gör dig själv och dina hjul en tjänst – checka in dem på vårt däckhotell. Med Carpay/Liljas Volvokort kostar det 795:-/säsong och då ingår bland annat skiftet i priset.

Mönsterdjup

Nya vinterdäck har ett mönsterdjup på 9–10 mm och sommardäck 7–8 mm. Lagen kräver minst 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck. Måttet ska tas på det sämsta stället. Det är också bra att veta att risken för vattenplaning ökar dramatiskt när mönstret på sommardäcken blir grundare än 3 mm. Detsamma gäller bromsförmågan på våt vägbana. Vinterdäck bör inte ha mindre än 5 mm mönsterdjup för att anses som säkra.

Däcktryck

Kontrollera ofta och med jämna mellanrum om dina däck har rätt tryck. I bilens instruktionsbok/tanklucka finner du uppgifter om rekommenderat däcktryck. Kontrollera trycket när däcken är kalla. Vid 10 graders temperaturskillnad i omgivningen påverkas däcktrycket med 0,1 bar. Att köra med för lågt tryck ökar både olycksrisken, slitaget och din bränsleförbrukning.

Märkning av däck

2013 införde EU krav på märkning av däck. Det innebär att det blir lättare för dig som kund att bedöma däckets egenskaper och kvalitet. Vill du veta mer klicka här.

Vill du bli kontaktad angående pris på däck till din bil, fyll i formuläret

  • Genom att skicka in denna förfrågan godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din intresseanmälan. Läs mer i vår integritetspolicy.

Kontakta oss på Liljas nära dig

Vi hjälper dig hitta rätt däck till din bil.

Kalmar Hansa City

Trångsundsvägen 20

Växjö

Ljungadalsgatan 1

Nybro

Jutarnas väg 5

Borgholm

Storgatan 40

Emmaboda

Granitvägen 2

Kalmar Servicecenter

Norra Vägen 77

Tingsryd

Södra Storgatan 113

Vi köper din bil. Vi är intresserade av bilar från alla bilmärken.