Välkommen till våra testhallar bild
Välkommen till våra testhallar

Vältestade begagnatbilar är en framgångsfaktor för Liljas

Liljas har 100 år bakom sig i regionen, så det är inte konstigt att vi är synonyma med trygghet, livslångt bilägande och körglädje. En av våra framgångsfaktorer är de noggranna tester som vi gör på alla begagnade bilar som ska säljas vidare till nya kunder. 

Kontrollerna är som detektivarbete

Varje begagnatbil som vi ställer ut i bilhallarna går igenom en fördjupad besiktning, berättar Rasmus Fogelström som jobbar med inbyten på Liljas.

– Det är lite detektivarbete, säger han och lyser med sin ficklampa ner i motorrummet på en Volvo XC40 som ska bytas in.

– Ingen bil är ju den andra lik när det kommer till slitage. Vi lagar de fel och byter de slitna delarna vi hittar som till exempel däck och bromsar.

Testexperterna lägger mellan en och två timmar per bil beroende på hur gammal den är. Då kontrollerar och och lagar de även möjliga stenskott, bucklor och repor. Till sist provkör de bilen minst en halvmil för att de ska kunna höra eventuella missljud och upptäcka elfel.

 

Rasmus Fogelström och Hans Almén jobbar med inbyten hos Liljas i Kalmar. Tillsammans ser de till att de begagnade bilar som säljs håller hög standard och fungerar korrekt.

Begagnade bilar i lager

Garanti på arbetet i våra testhallar

– Vi kan ju tyvärr inte spå i framtiden. Elfel är till exempel svårare att hitta och bilen behöver kanske gå ett tag innan de uppenbarar sig. Likaså om det är kallt eller varmt väder så kan bilen bete sig annorlunda. Därför känns det extra bra att vi lämnar garanti på våra tester, säger Hans Almén som jobbar tillsammans med Rasmus.

Det är inte alla återförsäljare som lämnar denna trygghet till sina kunder. I värsta fall sparkar man lite på däcken vid inbyte och ställer ut bilen till vidareförsäljning.

– Det viktigaste med vårt jobb är att vi ställer ut bra bilar i bilhallen, säger Hans och fortsätter:

– Genom att vara självkritiska och noggranna blir det en trygghet för både kund och säljare att de kan lita på att alla bilar från Liljas håller hög standard.