Hertz biluthyrning bild
Hertz biluthyrning

Hertz – världens största biluthyrningsföretag

Oavsett om du behöver en bil för en weekendresa, en ersättningsbil vid ditt verkstadsbesök eller en transportbil till flytten så kan du hyra den hos oss. Du kan välja på drygt 180 bilar – personbilar, minibussar och transportbilar från Volvos och Renaults sortiment av de senaste modellerna. Vi erbjuder både laddhybrider och rena elbilar, varför inte testa den senaste modellen från Polestar?

Historia

Hertz är ett av världen största hyrbilsföretag och har hyrt ut bilar sedan 1918. Idag har vi cirka 8 800 uthyrningskontor i 150 länder. Vi har varit verksamma i Sverige sedan 1960 och finns på 125 orter från norr till söder. Vi är en etablerad leverantör av transporter, men vill också kunna bidra till ett mer hållbart resande.

Välkommen att boka din Hertz hyrbil hos oss.

Via telefon:
Kalmar 0480-944 20
Växjö 0470-77 57 12

Boka online

 

Behöver du en bil över helgen?

Hyr en weekendbil från 795 kr. Erbjudandet är lokalt och gäller mellan torsdag kväll till måndag morgon. Kontakta oss och vi berättar mer!

Kontakta oss

Hyr bil en längre tid.

Perfekt alternativ för dig som inte vill låsa dig vid en bil under en lång tid. Passar också till företag - för projektanställd eller tillfälligt anställda. Välj mellan 150, 250 eller 300 mil. Pris från 6 875 kr.

Läs mer

Freerider - Kör en bil helt gratis.

Jo, det är faktiskt sant, och inte så konstigt egentligen. Det händer nämligen rätt ofta att vi behöver flytta bilar från ett uthyrningskontor till ett annat. Så istället för att vi fraktar tillbaka dem har du möjlighet att få en gratisresa mellan två städer.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Kommer ni låsa några pengar på mitt kort under hyran?

Reservationsbeloppet i Sverige är hyresbeloppet plus 2000 SEK på de flesta bilmodeller, detta skiljer sig dock ofta från land till land. Information om reservation hittar du under Hyresregler & Villkor, välj sedan 'Form of Payment'. Får du ingen information angående reservation så brukar självrisken låsas på kortet.

När du hämtar ut hyrbilen gör vi en auktorisation på ditt betal- eller kreditkort som säkerhet. Det belopp vi reserverar kommer belasta ditt konto. Din bank eller kortutgivare häver sedan reservationen hävs med automatik. Hur många dagar det tar beror på transaktionstiden hos banken eller kortutgivaren. Vid hyresperiodens avslut gör vi en ny transaktion på ditt betal- eller kreditkort med den faktiska kostnaden för din bilhyra.

Kan jag hyra bilen på en anläggning och lämna tillbaka någon annanstans?

Ja, hos oss kan du hyra en bil på en ort och lämna den på en annan.

Hur lägger jag till extra förare?

Detta gör du på plats när du hämtar ut bilen. Vi vill träffa personen som ska läggas till som extra förare och se personens körkort. Om du hämtar ut bilen utanför kontorstid alternativt i en Self Service Kiosk vänligen kontakta oss på Liljas för att lägga till extra föraren.

Får man köra utomlands med bilen?

Det beror på vilket land du har tänkt köra in i. Mer information om vilka länder det är tillåtet att köra in i med våra svenska hyrbilar hittar du på Hertz hemsida. När du hämtar ut hyrbilen måste du också meddela vilka länder du har tänkt köra in bilen i.

Vad är det för åldersgräns på att hyra bil i Sverige?

I Sverige måste man vara 18 år gammal eller äldre, en extra avgift tillkommer dock om man är under 25 år.
Andra villkor kan gälla i andra länder, kontrollera hyresregler och villkor vid bokningstillfället.

Går det att lämna tillbaka bilen utanför öppettider?

Detta är möjligt på vissa kontor, om det kommer upp ett pris när du väljer återlämning utanför öppettider så har den valda återlämningsplatsen en lösning för detta. Detta sker oftast genom ett nyckelinkast eller genom en Self Service Kiosk, vilket vi har både i Kalmar och i Växjö. Instruktioner ges när du hämtar ut bilen.

Var kan jag ta del av Hertz Allmänna Hyresvillkor?

Du kan läsa och ladda ner Hertz allmänna hyresvillkor här!.

Kalmar Hansa City

Claes Ekströmer

Biluthyrare Hertz

Kalmar Hansa City

John Olsson

Biluthyrningsansvarig Hertz

Kalmar Hansa City

Andreas Johansson

Stationsansvarig Hertz Kalmar

Inget resultat

Tyvärr matchade ingen personal din filtrering. Vänligen testa en annan kombination.

Visa alla

Växjö

Benjamin Bosnjanovic

Stationsansvarig Hertz Växjö

Inget resultat

Tyvärr matchade ingen personal din filtrering. Vänligen testa en annan kombination.

Visa alla

Inget resultat

Tyvärr matchade ingen personal din filtrering. Vänligen testa en annan kombination.

Visa alla