Skadebesiktning bild
Skadebesiktning

När ska du göra en skadebesiktning?

Innan bilen kan repareras måste en skadebesiktning göras. Du kan enkelt boka tid via telefon eller online.

Boka online

Du kan boka skadebesiktning hos Liljas i Nybro, Kalmar, Tingsryd och Växjö beroende på vad som blir smidigast för dig.

Boka här!

Så går skadebesiktningen till

När du kommer in med din bil bör du ha med dig en skadeanmälan, försäkringsbrev eller någon annan bekräftelse från ditt försäkringsbolag. Besiktningen gör vi tillsammans med dig och brukar ta 30 till 45 minuter. Vi kontrollerar och fotograferar sedan bilens skador och ger dig en skriftlig offert.

Efter att vi gått igenom bilens skador värderar vi dem i vårt kalkylsystem för beräkning av reparationstider för karosskador. Värdering med foton skickar vi sedan till försäkringsbolaget. När svaret har kommit beställer vi reservdelar och tillbehör samt planerar in din bil för reparation eller lackering. Om vi upptäcker fler skador under reparationen kontaktar vi dig alltid innan vi gör någon eventuell åtgärd.

Har du råkat ut för en bilolycka och behöver göra en skadeanmälan?

Vid en bilolycka behöver du fylla i en skadeanmälan till din försäkring. Enklast är att fylla i skadeanmälan direkt på olycksplatsen då det finns en del som ska fyllas i gemensamt med motparten. Om ni tycker att det behövs, kontakta polisen. När ni fyllt i blanketten behåller ni varsitt exemplar. Baksidan på blanketten fyller sedan var och en i själv och den skickas därefter in till försäkringsbolaget. Ett tips är att alltid ha en skadeanmälan i bilen.

Har du Volvia eller Renault Försäkring kan du även anmäla vissa skador direkt på Volvias hemsida eller få snabb skadeservice via mobilen.

Undrar du över någonting?

Om du har några frågor kring skadebesiktning, eller annat som rör din bil, är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Kontakta oss

Kontakta någon av våra skadeverkstäder

Kalmar Hansa City

Trångsundsvägen 20

Växjö

Ljungadalsgatan 1

Nybro

Jutarnas väg 5

Tingsryd

Södra Storgatan 113