Prenumerera på Liljas nyhetsbrev!

Vi bjuder alla nya prenumeranter på en lunch.

Bli prenumerant

Skadeverkstad

Skadeverkstad

I Växjö har vi ett fullservice bilskadecenter. Här samarbetar bilplåtslagare, billackerare och bilplastreparatörer med bästa tänkbara utrustning och med ett enda gemensamt mål – att ågärda dina bilskador. På våra orter Borgholm, Nybro och Tingsryd driver vi skadeverkstäder där vi anlitar lokala lackverkstäder. Men för dig som kund är det en kontakt som gäller även här.

Välkommen att boka tid hos vår skadeverkstad!

Har du råkat ut för en bilolycka och behöver göra en skadeanmälan?

Vid en bilolycka behöver du fylla i en skadeanmälan till din försäkring. Enklast är att fylla i skadeanmälan direkt på olycksplatsen då det finns en del som ska fyllas i gemensamt med motparten. Om ni tycker att det behövs, kontakta polisen. När ni fyllt i blanketten behåller ni varsitt exemplar. Baksidan på blanketten fyller sedan var och en i själv och den skickas därefter in till försäkringsbolaget.

- Ett tips är att alltid ha en skadeanmälan i bilen. 

Har du Volvia eller Renault Försäkring kan du även anmäla vissa skador direkt på Volvias hemsida.

Till Volvia

 

Är din bil försäkrad i Volvia eller Renault Försäkring så löser vi skaderegleringen på plats vid Liljas skadeverkstäder. Detta utan att du först måste kontakta försäkringsbolaget. Har du din bil försäkrad i något annat bolag? I så fall måste du först kontakta dem och göra en skadeanmälan innan du lämnar din bil på skadebesiktning hos vår skadeverkstad.

Behöver du bärgning?

Är inte bilen i körbart eller trafiksäkert skick bärgar du in bilen till oss. Skicka därefter in din skadeanmälan snarast till försäkringsbolaget så att skadan blir registrerad och så att verkstaden kan börja med reparationen. Enklare bilskador kan ofta anmälas per telefon direkt till försäkringsbolaget eller via internet.

När krävs det en polisanmälan efter bilolycka?

Har du råkat ut för inbrott, stöld, viltolycka eller skadegörelse så krävs alltid en polisrapport. Ta med dig en kopia av polisanmälan in till oss så hjälper vi dig att fylla i en anmälan.

När ska du göra en skadebesiktning?

Innan bilen kan repareras måste en skadebesiktning göras. Du kan enkelt boka tid via telefon eller internet. När du kommer in med din bil för skadebesiktning bör du ha med dig en skadeanmälan, försäkringsbrev eller någon annan bekräftelse från ditt försäkringsbolag. Skadebesiktningen görs tillsammans med dig och brukar ta 30 till 45 minuter. Vi kontrollerar och fotograferar sedan bilens skador och ger dig en skriftlig offert.

Vår skadeverkstad reparerar dina bilskador

Efter vår skadebesiktning görs en skadevärdering i vårt kalkylsystem för beräkning av reparationstider för karosskador. Värdering med foton sänds sedan till försäkringsbolaget. När svaret har kommit beställer vi reservdelar och tillbehör samt planerar in din bil för reparation eller lackering. Om vi upptäcker fler skador under reparationen kontaktar vi dig alltid innan vi gör någon eventuell åtgärd.

Boka tid för skadebesiktning i Växjö eller Nybro.

Boka tid

Boka tid för skadebesiktning i Borgholm eller Tingsryd här.

Boka tid

 

 

Hitta till våra skadeverkstäder

Map

Kontakta någon av våra skadehandläggare

Anna-Lena Berg

Lars Edenbjörk

Lennart Pettersson

Marie Karlsson

Paul Larsson

Urban Nilsson

 • Anläggning:
  Tingsryd
 • Avdelning:
  Verkstad
 • Titel:
  Skadeverkstad/Plåtskador
 • Telefon:
  0477-45142
 • E-post:

Försäljning/service

Service

Uthyrning

Mer på Liljas Bil