bild

Liljas först i Norden i samarbete med London Electric Vehicle Company.

Liljas Personbilar AB har tecknat ett återförsäljaravtal med LEVC (London Electric Vehicle Company). Avtalet träder i kraft under senare delen av Q4 2021 och gäller för Liljas anläggningar i Kalmar och Växjö.

”LEVC och Liljas delar många värderingar och våra båda bolag har en historia som sträcker sig nästan lika långt tillbaka som bilen själv”, säger Anna Wansland, Vice Koncernchef på Liljas. ”Med det sagt så strävar vi båda efter att hålla oss både innovativa och relevanta. Därför kändes vårt samarbete så naturligt från början. Vi ser verkligen fram emot att presentera LEVC för kunder som uppskattar den där klassiska looken men också älskar teknologi och innovation.” 

Genom LEVC ser Liljas en stor möjlighet till att stärka sitt utbud inom elektrifierade transporter. Bilarna är byggda på en välkänd grund för företaget.

”Stommen är densamma som på Volvobilar och även större delen av tekniken har man gemensamt. Det gör att våra tekniker redan är experter på dessa bilar”, säger Oscar Cullberg VD för Liljas

LEVC använder en teknik i sina elbilar som kallas för REEV (Range Extended Electric Vehicle). Det betyder att bilen alltid drivs av en elmotor, men LEVC fordon har en liten bensingenerator vars enda uppgift är att hålla batteriet på samma nivå som när föraren startar sin resa. LEVC bilar går ungefär 10 mil på laddad el och ytterligare 40 mil på genererad el.

”Det är en mycket intressant teknik som LEVC använder och den totala räckvidden är imponerande och blir högst relevant för taxi- och transportbilar. Bilarna får dessutom miljöbonus och en årlig skatt på 360 kronor vilket gör dem till ett fantastiskt komplement för oss”, säger Oscar.

Den lineup som finns tillgänglig hos LEVC och så också hos Liljas är tre modeller: TX, TX Shuttle och VN5.

”Vi har redan sett ett stort intresse för VN5 vars stora skåp och korta svängradie är ovanligt bland eldrivna transportbilar i denna klass”, avslutar Oscar.

Försäljning är redan igång hos Liljas och för den nyfikna finns redan bilar att betrakta i bilhallen på Hansa City i Kalmar.

För provkörning av presskår, kontakta Oscar Cullberg.

Läs mer om LEVC