Polestar Engineered Optimering bild
Polestar Engineered Optimering

Ta din körupplevelse till nästa nivå.

Är du ute efter mer hästkrafter och önskar att din Volvo känns både lättare och mer kraftfull? Då är Polestar Engineered Optimering något för dig! Det är ett mycket kostnadseffektivt och snabbt sätt att få ut bästa möjliga prestanda av bilens motor och drivlina utan att kompromissa med din Volvos säkerhetsnivåer. Den enkla programuppdateringen för din Volvo ger den ökad smidighet och skarpare respons. Mer hästkrafter när du behöver det, helt enkelt.

 

  • Ökad motorprestanda och starkare körupplevelse
  • Fler hästkrafter, högre vridmoment
  • Oförändrade certifierade värden för bränsleförbrukning och utsläpp
  • Bevarade Volvo-garantier
  • Installation på mindre än 60 minuter av oss som auktoriserad Volvoåterförsäljare
  • Ökat andrahandsvärde

Motorprestanda

Mer kraft och vridmoment när du behöver det. Vid omkörningar kommer du tydligt att märka skillnaden.

Gasrespons

För snabbare respons och aktiv kontroll.

Snabbare växel och motorrespons

Motorn och växellådan har kalibrerats för snabbare respons när du släpper gasen.

Växlingshastighet

För ökade växlingshastigheter som möjliggör snabbare växlingar och acceleration.

Växelprecision och Gear Hold

För anpassat motorvarvtal och balans vid aktiv kurvtagning

Vridmoment för AWD

Att inte växla i kurvor ökar prestandan då det bidrar till däckens grepp och ger ökad kontroll. Detta gör att du kan accelerera snabbare ur kurvan.

Vad är Polestar Optimering?

Polestar har över 20 års erfarenhet av banracing och de kunskaper man samlat på sig från racingbanorna världen över har man här använt till att ta fram en optimering som förbättrar din upplevelse bakom ratten. Polestar Engineered Optimisations är programvarubaserade uppgraderingar av Volvo-bilar. När vi Polestar-uppgraderar din Volvo så optimerar vi hela din bils drivlina. Mjukvaran kombinerar flera olika prestandauppgraderingar som ger dig en kraftfullare Volvo med mer dynamiska köregenskaper. Det skapar inte bara extra kraft att använda utan ger en ökad smidighet och direktare respons i din dagliga körning. Det gör bilen piggare att köra samtidigt som säkerheten ökar i situationer där du behöver extra prestanda, exempelvis vid omkörningar. Prestandauppdateringen har utformats för vardagskörning och anpassats så att motor och drivlina utnyttjas optimalt i situationer du som förare ställs inför varje dag. Med Polestars effektoptimering får din Volvo extra kraft precis när den behövs som bäst!

Godkänd originaloptimering som inte påverkar garantier

Optimeringen påverkar bränsleförbrukningen eller utsläppsnivåerna vid normal körning. Bilens bränslekostnader är samma som innan men du får en bil med förbättrad prestanda. En Polestar Engineered optimering påverkar inte heller bilens garantier eller dess serviceintervall eftersom det är en godkänd originaloptimering från tillverkaren.

Kom ihåg registreringsbesiktning

Efter en optimering behöver du registreringsbesikta bilen enligt Transportstyrelsens regler. Kostnad för registreringsbesiktning tillkommer, kontakta din bilprovning för mer information.

 

Hur går Polestar Optimering till?

Polestar Performance installeras snabbt och enkelt hos oss på Liljas och tar cirka 60 minuter. Det går bra att lämna in din bil och vänta kvar med en kopp kaffe eller lämna in bilen på morgonen och hämta den på eftermiddagen innan verkstaden stänger. Du väljer själv vad som passar dig bäst. Det går självklart bra att boka in en Polestar-optimering om du ska lämna in bilen i ett annat ärende, exempelvis service eller däckbyte. Kontakta oss för att boka en tid som passar!

Kan din Volvo optimeras?

Polestar prestandaoptimering kan utföras på de flesta Volvo-modeller. Antingen innan leverans av din nya bil eller i vår verkstad på modeller som är upp till 10 år gamla.

Ta reda på det här!

Mer om Polestar Optimering

Om du vill förbättra din upplevelse när du kör aktivt, kommer en Polestar Engineered Optimering göra stor skillnad. Det är ett mycket kostnadseffektivt sätt att få ut bästa möjliga prestanda av bilens motor och drivlina utan att kompromissa med din Volvos säkerhetsnivåer.

Läs mer

Nyfiken på vad en Polestar Optimering skulle kosta för dig? Fyll i formulär nedan:

  • Genom att skicka in denna anmälan godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din förfrågan. Läs mer i vår integritetspolicy.

Välkommen att optimera din Volvo hos oss!

Kalmar Hansa City

Trångsundsvägen 20

Växjö

Ljungadalsgatan 1

Nybro

Jutarnas väg 5

Tingsryd

Södra Storgatan 113