Populära Dacia Duster får ett lyft bild
Populära Dacia Duster får ett lyft

När Dacia Duster introducerades 2010 skakade den om i SUV-segmentet med ett oslagbart pris. Nu får Nya Dacia Duster en facelift, ny automat växellåda, nya tekniska innovationer och ännu mer komfort i kupén. Nya Dacia Duster börjar säljas hos oss på Liljas under hösten. Priserna från 153 900:-

För några år sedan lanserades andra generationen av Dacia Duster och nu är det dags för en facelift där en av de största nyheterna är att bilen nu kommer med den effektiva EDC-växellådan – något som många kunder har efterfrågat länge. EDC är kopplad till en 150 hk TCe-motor.

Exteriört är det framför allt strålkastarsignaturen som ändrats för att matcha den Y-formade designen som även introducerats på Nya Sandero och Stepway samt att kylargrillen fått ett mer distinkt utseende.

De stora förändringarna är interiöra med helt nya säten, nya nackstöd och en hög mittkonsol med justerbara armstöd. Det är också möjligt att välja mellan två olika multimediasystem med en ny 8” pekskärm. Systemet heter Media Display och Media Nav. Med Media Display kommer 6 högtalare, DAB-radio, Bluetooth®, två USB-uttag och Apple CarPlay® och Android Auto® (via kabel). På ratten finns också en knapp för röststyrning som gör det möjligt att styra en smart phone iOS eller Google Assistant.

Med Media NAV får man navigering och trådlöst Apple CarPlay® och Android Auto®.

På 4×4 versionen erbjuds en stor mängd användbar information på mittskärmen. Bland annat lutningsvinkel i sidled, ingång- och utgångsvinklar, höjdmätare och kompass. Efter en resa i terrängen finns data från resan på 4×4-skärmen.

Ytterligare ny teknik i Duster inkluderar döda-vinkelvarning, parkeringsassistent, precis som det naturligtvis finns en kamera för bakåtsikt och i 4X4-versionen finns adaptive hill descent control som är särskilt användbart vid terrängkörning eller i branta nedfarter och säkerställer en hastighet på 5-30 km/h (anpassad efter förarens önskemål)

Dessutom erbjuds nu en så kallad multi view-kamera. Det är i grunden ett kamerasystem med fyra kameror som visar situationen hela vägen runt bilen. Den största fördelen med detta är att det gör det extremt enkelt att parkera med Nya Duster.

Intresseanmälan

Fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig för att svara på dina frågor om Nya Dacia Duster.

  • Genom att skicka in denna förfrågan godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din intresseanmälan. Läs mer i vår integritetspolicy.