Renault Arkana kommer till Sverige bild
Renault Arkana kommer till Sverige

Renault lanserar Arkana – en SUV hybrid som är en helt ny typ av bil.

Pris från 238.900:- för en mycket välutrustad version.

Arkana är en SUV-hybrid med snygga sportiga former som är byggd på samma plattform som Clio och Captur.

Arkana går nu att beställa hos oss och kommer finnas i hallarna för provkörning i mitten av augusti 2021. Priserna har precis bekräftats och börjar på 238.900 för versionen med 140 hk turbobensinmotor och för E-TECH hybrid versionen med 145 hk och EDC växellåda börjar priserna på 250.900:-

Med Renault Arkana går Renault in på en helt ny designväg. Med sin sportiga design liknar den ingen annan Renault. Interiören av Arkana kännetecknas av rymlighet och praktiska lösningar, som alltid när det gäller Renault. Och tekniken är av största vikt med stora skärmar som betonar bilens komfortorienterade design. Arkana kommer att finnas i ett brett utbud av versioner – inklusive en unik R.S. Line-version, som ger bilen både exklusivitet och sportighet.

Arkana har maximala fem stjärnor i EuroNCAP och är utrustad med den senaste generationen av aktiva säkerhetssystem. Den är bland annat utrustad med Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), motorvägs- och trafikassistans, skyltigenkänning, döda vinkelvarning och filhållningsassistans. Dessutom är bilen utrustad med aktiv nödbromsning, som bromsar för cyklister och fotgängare om föraren inte reagerar.

Nya Renault Arkana kommer i två olika motorvarianter i Sverige. Först och främst finns den med E-TECH Hybrid 145 hk, och dessutom en bensinmotor 1,3 TCe 140 ,12V mikrohybridmotorer. E-TECH Hybrid-tekniken finns sedan tidigare i Clio, Captur och Mégane och är en exklusiv Renault-uppfinning som innehåller mer än 150 patent och bygger på Renaults erfarenhet från bland annat Formel 1.

Renault Arkana kommer att lanseras i Sverige i mitten av augusti.

Renault Arkana

Pris fr.
238.900 kr
Intresseanmälan

Intresseanmälan Renault Arkana

  • Genom att skicka in denna förfrågan godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din intresseanmälan. Läs mer i vår integritetspolicy.