Renault Austral - Årets Familjebil 2023 bild
Renault Austral - Årets Familjebil 2023

Renault Austral mildhybrid vann Årets familjebil 2023 när Motorförarens jury röstade fram den

Austral drar nytta av en rad innovativa drivlinor med ett urval av elektrifierade motorer som täcker många av våra kunders behov. Interiören är high-tech, utrymmena generösa och det är hög komfort i bilen, vilket är ett kännetecken även i andra familjebilar från Renault.

Juryn som består av nio namnkunniga motorjournalister motivering lyder: I ett SUV-segment som närmast kan liknas vid ett getingbo av kompetenta konkurrenter visar Renault Austral att det finns utrymme för drivlinor av hybridtyp. Det borgar för ett vettigt val för de familjer som saknar möjlighet att ladda sina fordon med el. Juryn poängterade bland annat dess säkerhet, utrymmen, den digitala upplevelsen samt en dragvikt på upp till 1800 kg.

Precis som juryns motivering säger är konkurrensen hård i SUV-segmentet och vi är därför extra glada för priset till vår bränslesnåla hybrid Austral, som erbjuder ett bra val för familjer som inte kan ladda sin bil med el. Att bilen är säker, har gott om utrymme samt ett openR multimediasystem med Google inbyggt är andra egenskaper som är högt värderade, säger Jonas Angerdal, VD, RN Nordic AB.

Det är tredje gången Renault vinner Årets familjebil vilket visar att Renaults arbete för att utveckla familjevänliga, innovativa fordon är ett vinnande koncept.

Motorförarens utmärkelse Årets familjebil har delats ut sedan 1996. I juryn sitter alltid några av Sveriges mest lästa och kunniga motorjournalister. Med utgångspunkt från kriterierna ska de välja sin favorit bland bilar som börjar säljas under året, samt motivera sina val.

Är du intresserad av att provköra en Renault Autral?

Kontakta oss

Kalmar Hansa City

Trångsundsvägen 20

Växjö

Ljungadalsgatan 1

Nybro

Jutarnas väg 5

Tingsryd

Södra Storgatan 113

  • Genom att skicka in denna förfrågan godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din intresseanmälan. Läs mer i vår integritetspolicy.