Renault Kangoo vinner Årets Transportbil 2022 bild
Renault Kangoo vinner Årets Transportbil 2022

Helt Nya Renault Kangoo har utsetts till vinnaren av International Van of the Year 2022. Bakom titeln står en jury bestående av 24 europeiska transportbilsjournalister.

Nya Kangoo vann den ärofyllda titeln i hård konkurrens med 14 andra transportbilsmodeller från totalt 11 olika märken. Renault har tidigare vunnit IVOTY-titeln hela fyra gånger. 1998 gick titeln till Renault Master, 2002 var det Renault Trafic och Kangoo Z.E. vann 2012.

Nya Kangoo, designad för de yrkesverksammas behov,  är nu ännu mer flexibel och smartare än sin föregångare som sedan 1997 har producerats i mer än 4,3 miljoner exemplar.

En slående och unik lösning som Nya Kangoo erbjuder är den banbrytande uppfinningen som kallas ”Open Sesame by Renault”. Genom att ta bort B-stolpen har modellen marknadens största sidoöppning som kan rymmer föremål som är upp till 1,45 meters breda. Det klarar ingen annan skåpbil i segmentet. Dessutom rymmer Kangoo upp till 3,9 m3 gods med en vikt upp till 800 kg i den långa versionen (lansering 2022) av Kangoo. Oavsett längd kan Kangoo dra 1500 kg.

Förarhytten är snarlik en Renault personbils med senaste Renault Easy Link multimediasystemet och 8-tums pekskärm, trådlös laddning av mobiltelefon och handsfree-kort och samma sitt- och körkomfort. Även när man tittar på säkerheten finns de senaste systemen i Nya Kangoo transportbil. Säkerhetsutrustningen med 12 olika funktioner erbjuds i det senaste ADAS-systemet. Här ingår som standard släpvagnsstabilisering, digital backspegel och adaptiv farthållare.

På motorsidan går det att välja mellan ren el med en räckvidd på 300 km WLTP, en 1,3 liters bensinmotor med antingen 6-växlad manuell eller 7-växlad EDC-växellåda samt en 1,5 liters dieselmotor.

Både bensin- och dieselversionerna av Kangoo är klara för leverans 2021. El-versionen samt den långa versionen av Kangoo lanseras under första halvåret 2022.

Är du intresserad av årets bästa transportbil? Fyll i en icke bindande intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

  • Genom att skicka in denna förfrågan godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din intresseanmälan. Läs mer i vår integritetspolicy.