Volvo lanserar ny billigare variant av elbilen XC40 bild
Volvo lanserar ny billigare variant av elbilen XC40

- Från 529 900:-

Nya XC40 Recharge med en elmotor är den andra helt elektriska varianten av XC40, och tar i modellprogrammet plats bredvid tvåmotoriga XC40 Recharge Twin. Bilen levererar 231 hästkrafter från ett 69 kWh-batteri och har en räckvidd på cirka 400 km på en enda laddning, mätt enligt WLTP-körcykeln. Batteriet laddas från 10 till 80 procents kapacitet på cirka 32 minuter med ett snabbladdningssystem.

Båda varianterna av XC40 Recharge har genomgått en mängd olika förändringar av mjukvaran och drivlinan sedan den första introduktionen förra året, vilket förbättrar effektiviteten och räckvidden. Detta innebär att kunderna får en responsiv och kraftfull drivlina med prestanda som är välbalanserad för alla typer av körning. Dessa förändringar kommer även att rullas ut till befintliga XC40 Recharge-kunder via trådlösa uppdateringar.

– Efter framgångarna med först XC40 och därefter XC40 Recharge är vi förväntansfulla när det gäller detta nya tillskott till vår XC40- och helt elektriska line-up, säger Lex Kerssemakers, global chef för Commercial Operations.

– Vi förväntar oss att denna nya variant kommer att bli mycket populär på flera av våra viktigaste marknader, eftersom vi ser att allt fler byter till elbilar, och vi ser till att kunderna kan beställa sin bil var de vill.

C40 Recharge erbjuder kunderna ett helt nytt infotainmentsystem som drivs av operativsystemet Android. Det nya, intuitiva systemet erbjuder kunder oöverträffade möjligheter till anpassning och ny inbäddad Google-teknik och tjänster, som Google Assistant, Google Maps och Google Play.

Bilen får också större mjukvaru- och operativsystemuppdateringar över luften, vilket placerar Volvo Cars i framkant av fordonsanslutna tjänster. XC40 Recharge kommer att fortsätta utvecklas och förbättras över tid, snarare än att redan ha nått sin topp när den lämnar fabriken.

Volvo XC40 Recharge Single Engine

Från
529 900:-
Intresseanmälan

Intresseanmälan Volvo XC40 Recharge Single Engine

  • Genom att skicka in denna förfrågan godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din intresseanmälan. Läs mer i vår integritetspolicy.