Nya Dacia Sandero & Sandero Stepway bild
Nya Dacia Sandero & Sandero Stepway

Fräsch design till förmånligt pris

Interiör och funktioner

Den nydesignade instrumentpanelen med inslag av tyg skapar tillsammans med den nya ventilationsdesignen en premiumkänsla. För nya Stepway är klädseln anpassad med Stepway-logotypen, medan dörrpanelerna och instrumentbrädan får exklusiva orangea inslag.

Sanderos bagage har ett platt, justerbart golv med två lägen och generöst utrymme på 328 liter. Baksätet är rymligt, med ytterligare 42 mm utrymme jämfört med de utgående modellerna.

Nydesignade framsäten ger bättre komfort och stöd med justerbara nackstöd och ny premiumklädsel. Flera justeringar i både förarsätet och i ratten ökar komforten för föraren, medan ett centralt armstöd som finns i Prestige-versionerna förbättrar detta ytterligare.

Servostyrningen ger bättre körkomfort – speciellt i snävare manövrar och på parkeringsplatser – med 36% mindre ansträngning än utgående modell. I standardutrustningen för alla modeller ingår inkluderar en smartphonehållare, en touchscreen och ratt med hastighetshållare.

Nya Dacia Sandero från 179 900:-

Subtila justeringar i designen säkerställer att nya Sandero levererar en stark och framförallt robust närvaro. Linjerna är mjukare, med en mer sluttande vindruta och något lägre tak. Markfrigången är oförändrad men nya Sandero ger ett lägre och mer stabilare intryck.

Nya Dacia Sandero Stepway från 210 900:-

Nya Stepway har liknande subtila designförändningar som standard-Sanderon. Den erbjuder dock 174 mm markfrigång (en ökning med 41 mm jämfört med Sandero) takstänger, och särskilt strukturerad förstärkt dörrbotten för en mer crossover-liknande design.

Takbågarna är justerbara, med en nyckel som finns i handskfacket kan du enkelt ändra bågarna till ett takräcke med en lastkapacitet på upp till 80 kg.

Säkerhet:

Helt nya Sandero och Stepway är de första Dacia-modellerna som byggs på CMF-modulplattformen. De erbjuder överlägsen styrka och styvhet och ökar skyddet vid en kollision. Strukturen har förstärkts i både motor- och passagerarutrymmet och de nya dörrtryckssensorerna kan tidigt upptäcka sidokollision vilket gör det möjligt för den nya gardinen och sidokrockkuddarna att blåsa upp snabbt och skyddar mage, bröst och huvud.

Bägge Sandero har också flera standardfunktioner: sex krockkuddar, säkerhetsbältes-belastningsbegränsare, främre och bakre säkerhetsbältessträckare och nödanropssystem (SOS-knapp mellan förar och passagerarsätet)

Strukturramen på de nya framsätena har förbättrats och anti-whiplash-nackstöd har monterats för att ge bättre skydd.

Standard LED-strålkastare förbättrar synligheten och ökar strålkastarens längd med 37% (110 m) och bredden med 9% (24 m) jämfört med halvljusstrålkastarna i den utgående Sanderon, medan det också finns ett större urval av Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) tillgängliga.

Dessutom finns också nödbromsassistent som standard. Andra säkerhetssystem som finns tillgängliga som tillval är döda-vinkel-varnare, backstartsassistent och parkeringshjälp.

Plattform och motor

Nya Sandero och Stepway är utrustade med en ny framaxel med rektangulära upphängningsarmar som ger effektiv stötdämpning och en förbättrad styrning. Kurvstabiliteten är också förbättrad från utgående modeller. Det nya motorfästet är uppgraderat för att minimera vibrationer i kupén.

 

Intresseanmälan:

Skicka oss en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Anmälan är inte bindande utan helt enkelt ett bra sätt för dig att få svar på dina frågor kring nya Sandero och Stepway.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Genom att skicka in denna intresseanmälning godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att hantera din förfrågan. Läs mer i vår integritetspolicy.