Ida Frantz är fälgtekniker på Liljas i Växjö

Skrap och repor är ingen match för Ida Frantz – hon ser till att våra kunders fälgar blir som nya!

Med nio år i däckbranschen och en stor hunger efter vidareutveckling har Ida Frantz hittat sin plats som fälgtekniker hos Liljas i Växjö.

– Fälgrenovering är ett hantverk. Allt från slipning till eventuell svetsning måste vara perfekt, när klarlacken torkat syns nämligen varje imperfektion ännu tydligare, berättar Ida.

Kantstötta, skrapade och repade fälgar är något som varje bilägare råkar ut för då och då. Att köpa nytt är såklart ett alternativ – men den som vill spara några kronor vänder sig till Ida.

– Det är alltid lika roligt att kunna visa upp en renoverad fälg som ser ut som ny för kunden. Många vet inte ens att det är möjligt att få fälgarna reparerade men oftast skulle jag säga att det är det absolut bästa alternativet, även för miljöns skull.

Innan Ida, eller någon av hennes kollegor, tar sig an ett arbete görs en kontroll av den skadade fälgen och kunden får ett prisförslag. Vips, några dagar senare är den nyrenoverade fälgen redo för montering.

– Oftast kommer kunden med en avmonterad fälg, men vi fixar självklart att kränga av däcket om det skulle behövas. Smidigast för kunden är ju faktiskt att passa på att boka in fälgrenoveringen i samband med exempelvis hjulinställning eller service, så kan man slå två flugor i en smäll.