bild

Renault Scenic – Årets bil 2024

Scenic E-Tech 100% electric har utsetts till Årets Bil 2024. Resultaten tillkännagavs på Geneva Motor Show (Schweiz) den 26 februari.

I november, vid första omröstningen, valdes Scenic som en av sju finalister.

Utmärkelsen tilldelades av en jury bestående av 59 motorjournalister från 22 länder. Scenic är den sjunde Renault-modellen som får den prestigefyllda titeln ”Årets Bil”, efter Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003) och Clio (2006).

– Att vinna det prestigefyllda priset ‘Årets Bil’ är vi alla väldigt stolta över på Renault. Utmärkelsen visar att vi har gjort rätt val: rekordstor räckvidd, generöst och inbjudande utrymme, allt med en noggrant hanterad miljöpåverkan! Lägger man till körglädje och utrustning för ‘voiture à vivre’, som det nya panoramataket Solarbay eller det senaste generationens OpenR Link-systemet med Google Automtoive integrerat, har Scenic alla de rätta funktionerna för att befästa sin position på den europeiska elbilsmarknaden, säger Fabrice Cambolive, VD för Renault, i ett pressmeddelande.

Scenic E-tech 100% electric är en helt eldriven bil utvecklad på den medelstora AmpR-plattformen (tidigare CMF-EV). Utan utsläpp, smidig, lätt (1 790 kg) och kompakt (4,47 m lång) trivs Scenic både i staden och ute på landsvägarna. För långa resor erbjuder Scenic upp till 625 km räckvidd (WLTP), komfort, rymlig interiör och teknikförstärkt körglädje.

Scenic kan beställas i svensk Renaulthandel, och de första bilarna kommer att finnas tillgängliga hos i maj/juni.

Mer om Renault Scenic E-tech